תזונה לפי סוג דם

אם חשבתם שאתם יודעים כבר הכול על תזונה נכונה, בא לעולם הספר ששמו כשם כותרת המאמר, והטיל פצצה חדשה: מה שבריא בשבילי עלול להתגלות כמזיק בשבילך ולהיפך. אין חיה כזאת שקוראים לה "תזונה נכונה", השאלה האמיתית היא "נכונה למי ?"

שיטת התזונה לפי סוג הדם, כפי שנחקרה ונכתבה ע"י הנטורופת האמריקאי דר' פיטר ג. ד'אדאמו, נותנת מפתח פשוט לדעת אילו מזונות ייטיבו עימך ואילו יזיקו לך. נתבונן לדוגמא בבשר. אם אתה בעל סוג דם A שאוכל הרבה בשר, סביר להניח שאתה חש כבד ועייף אחרי הארוחה. כמו כן אתה נוטה לאגור את השומן שבבשר, וכך תורם הבשר לעליה במשקלך ולעליה בשומני –דם וכולסטרול.

לעומת זאת, אם אתה בעל סוג דם O ,יכולתך לעכל בשר משופרת (בתנאי שלא הצמדת לארוחה הבשרית פחמימות כמו תפוחי אדמה או לחם), אתה חש נמרץ וערני אחרי ארוחה של בשר עם ירקות. הבשר מייעל את חילוף החומרים בגופך ולכן דווקא עוזר לך לרדת במשקל, ולהיפטר מכולסטרול בדם.

אם אתה בעל סוג דם B או AB , תהנה בריאותית מבשר כבש, ואילו עוף עלול לגרום לתגובה חיסונית בדמך שמסכנת אותך בסכנת שבץ ובעיות חמורות אחרות.

סוג הדם מהווה כעין קוד גנטי שמעיד על תכונות גופניות שונות כגון פעולת העיכול, חומציות ברקמות, רגישות חיסונית, ונטייה לתגובה אלרגית כלפי מזונות שונים.
הקורא בודאי יתמה- מה הקשר בין סוג הדם למזון?
הקשר נעוץ אי- שם בפרהיסטוריה , עם ההתפתחות האבולוציונית של האדם. אבותינו הקדמונים באפריקה, ערש האנושות, היו ציידים-לקטים. כשגברים יצאו בחבורות להביא ציד, היו הנשים מלקטות מהצמחייה מסביב פירות , שורשים וזרעים למאכל. כולם היו בעלי סוג דם O .מערכת העיכול וחילוף החומרים שלהם היו מותאמים לאכילת בשר-ציד רזה. כמוהם, צאצאיהם היום בעלי סוג דם O , בנויים לעכל היטב בשר רזה והוא מועיל לבריאותם ומשקלם. הציידים-לקטים לא הכירו דגנים ולחם, וצאצאיהם המודרניים תכופות נמשכים מאוד ללחם ופחמימות, אך סובלים בריאותית ומשמינים עקב כך. המערכת שלהם לא בנויה להתמודד עם חיטה ורובם אף מפתחים רגישות או אלרגיה לחיטה ומוצריה.

image014

לפני כ- 30,000 שנה עבר העולם שינוי אקלימי במהלכו הפשירו הקרחונים באירופה ואילו אפריקה התחממה והתייבשה. המזון באפריקה הלך והתמעט ולא יכל לספק את כל החברות האנושיות שחיו בה. החלה נדידת שבטים גדולה לכיוון אסיה ואירופה. חלקם הגיעו לאזורים פוריים ובמשך 10,000 השנים הבאות פיתחו חקלאות- קבע והתיישבות- קבע. לא עוד חיפוש אחר מזון מהטבע ,אלא גידול המזון בעצמם . האדם החקלאי כבר לא אכל בשר-ציד ,הוא אכל תוצרת חקלאית: זרעונים, קטניות, דגנים ולחם.
בחברות אלה התפתח סוג דם חדש- סוג A . השינוי בסוג הדם ביטא שינוי במערכת העיכול שהתאימה למזון החדש, ובמערכת החיסון שנהייתה עמידה יותר לזיהומים האופיינים להתיישבות צפופה. אפילו במגפות הכולרה , הדבר, והאבעבועות השחורות של המאות האחרונות, היו יותר שורדים בעלי סוג דם A .

חלק מהשבטים הנודדים הגיעו לערבות אסיה הצחיחות, והתמחו בגידול עדרים. שם התפתח סוג דם B , חסון גופנית ומותאם לאכילת מוצרי חלב ובשר צאן.

לפני כ- 1200 שנה , חדרו שבטים מונגוליים בעלי סוג דם B, לאירופה ולמזרח התיכון והתערבבו עם האוכלוסייה הלבנה בעלת סוג דם A .
נוצר סוג דם חדש , ועדיין נדיר יחסית- AB . סוג דם זה משלב בתכונותיו מ- A ומ- B גם יחד, ונהנה ממגוון מזונות מהחי והצומח.

סוגי הדם נבדלים זה מזה בהרכב הנוגדנים שבהם. ידוע ש-A לא יכול לתרום דם ל-B ולהפך, משום שתתרחש תגובה חיסונית שגורמת לקרישת הדם.
מזונות רבים מכילים חומרים שמעוררים בדם תגובת קרישה דומה, אם כי מוחלשת.
באופן מצטבר, חשיפה למזונות שמגיבים כך עם סוג דמך, תגרום לירידה הדרגתית בבריאות, חוסר אנרגיה, נטייה לחלות, ושלל תופעות אלרגיות- החל בייצור ליחה, המשך במיגרנות וכלה בכאבי מפרקים.

השיטה אומרת בפשטות:

  • המנע מהמזונות הבעייתיים לסוג דמך.
  • הגבר צריכת מזונות שסוג דמך מותאם אליהם גנטית.
  • אמץ אורח חיים מאזן, עפ"י הנטייה הגנטית שלך לבריאות ומחלות.

ההשקעה משתלמת. תוך תקופה לא ארוכה של שבוע עד שלושה חודשים, אתה עשוי לחוש שיפור ניכר – יותר ערני ונמרץ, פעולת העיכול משתפרת, תופעות אלרגיות נעלמות, ובעיות שונות שסבלת מהן עשויות להיפתר בחלקן.

הסובלים ממשקל יתר, מגלים שהתיאבון מתאזן, תחושות בולמוס-אכילה נעלמות, יש ירידה הדרגתית ומאוזנת במשקל, וכל זאת ללא ספירת קלוריות, ללא הגבלות נזיריות, ובעצם ללא דיאטה במובן המקובל של המילה.

כי שיטת האכילה לפי סוג הדם היא המלצה לאורח חיים ולא לדיאטה.
אכילה שמותאמת לסוג הדם משפרת את חילוף החומרים, מאזנת, מחזקת, וכתוצאת לוואי ברוכה מאפשרת ירידה קלה במשקל.

להלן רשימת מזונות נבחרים מקבוצות המזון השונות עם מידת התאמתם לסוגי הדם השונים.
שיהיה לתועלת ולבריאות!

מזונות

O

A

B

AB

בשר בקר

+

=

בשר כבש

+

+

=

הודו

=

=

=

+

עוף

=

=

דג סול

+

+

טונה

=

=

=

+

סרדין

+

+

+

+

סלמון טרי

+

+

+

=

קרפיון

=

+

=

=

חלב פרה

=/+

=/-

גבינה צהובה

=

=/-

גלידה

חמאה

=

=

יוגורט

=

+

+

קוט'ג

+

+

חלב עיזים

=

+

+

גבינת עיזים

=

=

+

+

פטה כבשים

=

=

+

+

חלב סויה

=

+

=

=

טופו

=

+

+

רוטב סויה

=

+

=

=

בוטנים

+

+

גרעיני חמנייה

=

=

טחינה ושומשום

=

=

פיסטוק חלבי

=

שקדים

=

=

=

=

אפונה

=

=

=

=

חומוס

=

עדשים

+

+

שעועית לבנה

=

=

=

=

שעועית אדומה

+

חיטה – לחם ומאפים מחיטה

=/-

=/-

אורז

=

=

=

+

גריסים

=

=

=

כוסמת

=

+

שיבולת שועל

=

שיפון

=

=

+

תירס קורנפלקס וקורנפלור

=

אבוקדו

=

ארטישוק

+

+

ברוקולי

+

+

+

+

שום

+

+

=

+

בצל

+

+

=

=

גזר

=

+

+

=

דלעת

+

+

=

סלק

=

=

+

+

קישוא

=

=

=

=

חמוצים

=

חצילים

+

+

כרובית

=

+

+

כרוב

+

=

מלפפון

=

=

=

+

נבטי אלפלפה

+

=

+

עגבניה

=

=

פלפל אדום

+

+

בטטה

+

+

+

צנון

=

=

=

תפוחי אדמה

=

=

בננה

=

+

מנגו

=

=

ענבים

=

=

+

+

קוקוס

שזיף

+

+

+

+

תאנה

+

+

=

+

פפאיה

=

+

=

משמש

=

+

=

=

אננס

=

+

+

+

דובדבנים

=

+

=

+

רימון

=

=

לימון

=

+

=

+

אשכוליות

=

+

=

+

תות שדה

=

=

=

תפוז

=

תפוח עץ

=

=

=

=

חומץ

=

=

חרדל

=

=

=

=

מיונז

=

=

מלח

=

=

=

=

פלפל אדום חריף

+

+

פלפל שחור

קטשופ

קינמון

=

=

בירה

=

=

=

יין אדום

=

+

=

=

יין לבן

=

=

=

=

סודה

+

=

קפה

+

=

+

תה ירוק

=

+

+

+

מצטערים, אין אפשרות להשאיר תגובה.